tisdag 10 november 2009

Nyupptäckt bildskatt

Jag måste tipsa om en blogg som jag just upptäckt (tack vare Fotosidans nyhetsbrev). Den heter "Vivian Maier - Her Discovered Work" och är skapad till minne av en fotograf vars bilder upptäckts av en slump först efter hennes död. Några exempel:

5 kommentarer:

  1. Ja, visst är de? Hon hade verkligen ett bra öga för allt som händer på gatan(och modet att fota det också!). Sen gillar jag hur hon "ramat in" skyskraporna med siluetten av brandstegen så att mellanrummet blir ett motiv i sig.

    SvaraRadera
  2. Åh vilket fint bloggtips! Så spännande och originellt. Tänk vilka skatter som gömmer sig därute. Och tänk vilka människoöden man skulle kunna få berättade för sig om bilderna bara kunde tala. Fast det är nog minst lika spännande att bara fantisera om dem på egen hand... :-)

    Lagerhaus är en fullkomligt livsfarlig butik. Jag har nästan köpstopp där. Fast det visste jag tydligen inte förra helgen då jag bara råååkade plocka med mig både det ena och det andra och en presentpappersrulle (en till!!!) därifrån...ujauja, behöver mer förvaring och fler fina vänner att ge presenter till!

    Trevlig helg i gråblasket! (hälsar en som fick snabbgå hem i isregnet för några timmar sen) :-)

    SvaraRadera
  3. Åh, jag gillar dessa bilder massor!
    Önskar att jag hade mod att fotografera människor sådär ute på stan.

    SvaraRadera