I helgen har jag skördat alla våra plommon. Eller i alla fall alla dem som jag nådde upp till och som inte redan hade trillat ner i gräset. Det blev en stor korg fylld, och efter att jag kokat drygt tre stora burkar plommonsylt med passionsfrukt i är korgen fortfarande mer än halvfull. Lyxmums!
![]() |
Tyvärr missade jag att fota slutresultatet innan vi lämnade stugan, men jag kan berätta att det blev en härligt orange färg på sylten. Får återkomma med bildbevis nästa vecka ;) |
Oj det där ser lyxigt och gott ut! Tänk den som ändå hade ett plommonträd. Vad blir det mer för smarrigheter av plommonen?
SvaraRaderaPysselpralinen: Det blev redan i måndags ytterligare fyra burkar sylt, efter en snabbtur till IKEA för att bunkra mer glasburkar. Smaksatte med kanel/kardemumma respektive färsk ingefära den här gången. Avsmakning återstår!
SvaraRadera