söndag 26 september 2010

Plommonpassion

I helgen har jag skördat alla våra plommon. Eller i alla fall alla dem som jag nådde upp till och som inte redan hade trillat ner i gräset. Det blev en stor korg fylld, och efter att jag kokat drygt tre stora burkar plommonsylt med passionsfrukt i är korgen fortfarande mer än halvfull. Lyxmums!
Tyvärr missade jag att fota slutresultatet innan vi lämnade stugan, men jag kan berätta att det blev en härligt orange färg på sylten. Får återkomma med bildbevis nästa vecka ;)

2 kommentarer:

  1. Oj det där ser lyxigt och gott ut! Tänk den som ändå hade ett plommonträd. Vad blir det mer för smarrigheter av plommonen?

    SvaraRadera
  2. Pysselpralinen: Det blev redan i måndags ytterligare fyra burkar sylt, efter en snabbtur till IKEA för att bunkra mer glasburkar. Smaksatte med kanel/kardemumma respektive färsk ingefära den här gången. Avsmakning återstår!

    SvaraRadera